hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megállíthatatlan a Real Madrid
Bajnokok Ligája:

2000. 12. 09.
Címvédésre készül a Real Madrid. A királyi gárda a Leeds United idegenbeli 2-0-s legyőzése után a belga Anderlechtet múlta felül 4-1-re a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben. A mérkőzés góljait a válogatott Fernando Morientes, az Aranylabda-aspiráns Luis Figo, a távozni szándékozó Ivan Helguera, a brazil Roberto Carlos, illetve a román Stoica szerezte. A madridiak 6 pontjukkal első helyről várhatják a tavaszi folytatást a D-csoportban.



Török piramis. A játék öröme Fotó: Reuters

A csoport másik mérkőzésén a Leeds United meglepetésre 1-0-ra legyőzte a Lazio-t, amelynek továbbjutási esélyei a minimálisra csökkentek. A mérkőzés hőse természetesen a gólszerző Alan Smith volt, aki így értékelte a találkozót: "Nem is lehet kérdés, hogy ez volt pályafutásom legszebb estéje. A Real Madrid elleni hazai vereség után nagy szükségünk volt a három pontra, s meg is szereztük. Végig a gondolataim között volt, hogy már 11 mérkőzés óta nem rúgtam gólt. Végre sikerült! Mark Viduka nagyszer? labdát adott, egyszerűen nem hibázhattam el a lehetőséget. Már akkor ünnepelni indultam, amikor a labda még el sem jutott a hálóig."

Az angol közvélemény az utóbbi 25 év legnagyobb leedsi sikereként ünnepli David O\'Leary együttesének keddi győzelmét.

A Lyon – Szpartak Moszkva összecsapás előtt nagyképűen nyilatkozott a vendégek mestere Jegor Tyitov, aki az ellenfeléről azt mondta: "A Lyont nem lehet az Arsenalhoz, vagy más hasonlóan nagy klubhoz viszonyítani. A franciák még mindig sokkos állapotban vannak az Arsenal elleni teljesítményünk miatt (a Szpartak kéthete 4-1-re verte a londoniakat – a szerk.), éppen ezért félnek tőlünk és a mérkőzés egyértelm? esélyeseinek tartanak bennünket." Talán a túlbizakodottság okozta, de a Lyon már a félidőben 3-0-ra vezetett, az eredmény pedig a második játékrészben sem változott.

Nem játszott elbizakodottan a Bayern München, amely két gólos hátrányból felállva 2-2-es döntetlent ért el az Arsenal otthonában, így négy pontjával jók az esélyei a továbbjutásra.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!