hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Beckham a Barcában
Karácsonyi foci Angliában

2000. 12. 30.
Az Aston Villa elleni szerencsés, 1-0-s győzelme után továbbra is nyolc pont a listavezető Manchester United előnye az őt üldöző Arsenallal szemben. A Premier Liga idei küzdelmei még csak most léptek át a második szakaszba, ám a bajnoki cím sorsát sokan már lefutottnak tekintik.



Barcelona 2001? 

"A Manchester United meg fogja nyerni a bajnokságot. Annyira jók, hogy ezt a hátrányt már nem engedik ki a kezükből. Esetleg a Barcelona állíthatná meg őket, ha átugranának ebbe a bajnokságba" – nyilatkozta John Gregory, a Villa menedzsere.

A Manchester United vezetői már a jövőt tervezgetik. Angol lapértesülések szerint a vörösök 18 millió fontot fizetnének a cseh Pavel Nedvedért (Lazio), 5 milliót az olasz Paolo Di Canióért (West Ham), 12 millió fontot pedig az argentin Martin Palermóért (Boca Juniors).

Utóbbiról az már biztos, hogy Európába igazol, ám az MU mellett a Chelsea és több olasz klub is szívesen látná soraiban. A Manchester United az utóbbi hetekben komoly csatárgondokkal küzd, ugyanis Dwight Yorke eltiltás, míg Andy Cole és Teddy Sheringham sérülés miatt hiányzik a csapatból. Így az első keret állandó tagjai közül csak a norvég Ole-Gunnar Solksjaer és az északír David Healy áll Sir Alex Ferguson vezetőedző rendelkezésére.

A visszavonuló Dennis Irwin helyét jövőre az olasz Paolo Maldini foglalhatja el a manchesteri védelemben. A 32 éves bekk kijelentette: Angliában szeretné befejezni pályafutását, vágyaiban pedig a Manchester United és a Chelsea szerepel. Maldini szíve szerint a Chelsea-be igazolna, ahol nem lennének beilleszkedési gondjai, hiszen Claudio Ranieri vezetőedző mellett még számos olasz idegenlégiós erősíti a londoni csapatot.

"Fontolóra veszem a Manchester Unitedet is, hiszen a világ legnagyobb klubjáról van szó" – árulta el az AC Milan sztárja.

A címvédő vörösöket ugyanakkor komoly veszteségek is érhetik a nyáron. A The Mirror nev? angol napilap meg nem nevezett információkra hivatkozva azt közölte, hogy a spanyol FC Barcelona komolyan érdeklődik a Manchester középpályása, David Beckham iránt. Az újság információja szerint Beckham heti 196 ezer dolláros fizetésért igazol Spanyolországba. Ez az összeg többszöröse annak, amit a játékos jelenleg keres.

A Barcelona vezetői azonban cáfolják Beckham szerződtetését. A katalán klub szóvivője, Gabriel Masfurrol közölte, hogy semmi reális alapjuk nincs a híreszteléseknek.

Beckham szerződése 2003-ban jár le, de a manchesteri vezetők már korábban jelezték, hogy idény közben egyetlen játékossal sem tárgyalnak, sem szerződésük meghosszabbításáról, sem esetleges átigazolásáról.

Végül pedig arról, hogy több angol klub is érdeklődik Ebbe Sand, a német Bundesliga éllovas Schalke 04 dán labdarúgója iránt. A 26 éves futballista májusban érkezett a Schalkéhoz, jelenleg őt tartják a német bajnokság egyik legjobbjának.

"Amikor egy klubnak ilyen jó játékosa van, mint ő, mindenki spekulál az esetleges átigazolásáról – mondta Gerd Voss, a csapat szóvívője. – Mi is tárgyalásban vagyunk vele, hiszen már most szeretnénk biztosítani, hogy meghosszabbítsa 2003-ban lejáró szerződését."

Sand a bajnokság eddigi fordulói során 13 gólt lőtt, eredményességével jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy csapata a tabella élén áll.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!