hetilap

Hetek hetilap vásárlás
INNEN-ONNAN

2000. 11. 11.
Madár Hamburgba költözött Erdei Zsolt amatőr világ- és Európa-bajnok a hivatásosok táborában december 5-én mutatkozik be. Madár immár hamburgi lakos, az Universum Box-Promotion alkalmazottja. Kovács István (Kokó) csapattársának minden esélye megvan arra, hogy az amatőrök után a profik között is sikeres pályát fusson be. Nagyközép- vagy kisnehézsúlyban vívja majd első mérkőzését, azonban ellenfelet még nem jelöltek ki számára. "Egy álmom vált valóra azzal, hogy profi lettem. Jó ajánlatot kaptam az Universumtól, amit elfogadtam" – nyilatkozott Erdei, aki a sydneyi olimpián a 75 kg-os súlycsoportban bronzérmes volt. (MTI)

Szuper első számú kapusSzuper Levente lett az első számú kapus az AHL-ben szereplő Saint John Flames csapatában – az NHL-ben szereplő Calgary Flames ugyanis meghívta tartalékegyütteséből Martin Brochut, mert első számú kapusuk, Fred Brathwaite ágyéksérülést szenvedett. Szuper addig lesz az első számú kapus, amíg Brochu vissza nem tér Calgaryból. A Flames jelenleg az utolsó helyen áll az északnyugati csoportban. (MTI)


Legendák a kispadonTorontói lapértesülések szerint Wayne Gretzky és Pat Quinn vezeti a kanadai jégkorong-válogatottat a 2002-es Salt Lake City-i téli olimpián. A két hokilegenda szakvezetőként dirigál majd. Gretzky – mellesleg jelenleg a Phoenix Coyotes megvásárlásán fáradozik a "Great One" – most a csapat általános menedzsere. Quinn, a Toronto Maple Leafs vezető edzője. Egyenrangú szövetségi kapitányok lesznek. Gretzky aktív pályafutásának utolsó nemzetközi találkozója is ötkarikás esemény volt: az 1998-as naganói játékok bronzmérkőzésén Kanada 3–2-es vereséget szenvedett Finnországtól. (MTI)


Hoppon maradt BikákKözel 13 év után először nem telt meg a Chicago Bulls csarnoka. A Chicago Bulls vezetőit nagyon meglepte, hogy több mint tíz év után először nem kelt el minden jegy a hazai mérkőzésre. A Washington Wizards elleni találkozó előtt – melyen a vendégek győztek 88–83-ra, szinte igazolva a "távolmaradókat" – 399 belépő a pénztárakban maradt. Ezzel a Bulls 21 ezer 312 nézőre méretezett otthonának 1987. november 20. óta 610 mérkőzésen át tartó teltházas sorozata ért véget. Ez volt a harmadik leghosszabb ilyen jelleg? széria az NBA-ben: korábban a Portland Trail Blazers megszakítás nélkül 814, a Boston Celtics 662 alkalommal adott el minden jegyet hazai mérkőzéseire. (MTI)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!