hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Új-Zéland szégyenkezik

1999. 11. 06.
Az új-zélandi válogatott rögbi-világbajnokságon elszenvedett veresége a részvények árának jelentős csökkenését és az ország fizetőeszközének (dollár) értékvesztését eredményezte hétfőn az ország tőzsdéjén. A fináléba kerülésért Franciaország győzte le Új-Zélandot 43–41-re. A napilapok szerint az ország történetének legnagyobb szégyene volt a vereség, ami azért is nagyon fájó, mert a nagy vetélytárs Ausztrália ott lehet a november 6-i cardiffi döntőben. Jellemző az általános depresszióra, hogy egy hónappal a parlamenti választások előtt az újságok a kormány lemondását követelték. Az Új-zélandi Rögbiszövetség közleményt adott ki, amelyben megígéri, hogy a válogatott hazatérése után válságstáb fogja megvizsgálni a vereség körülményeit. A csütörtökön még bronzmérkőzést játszó csapat hazaérkezésének időpontját az országos felháborodás miatt nem hozták nyilvánosságra. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!