hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az utolsó európai futam előtt
Forma 1

1999. 09. 25.
A Forma–1-es világbajnokság utolsó európai futama, a kontinensről elnevezett nagydíj következik vasárnap a németországi Nürburgringen. Három állomással a befejezés előtt a címvédő finn Mika Häkkinen (McLaren–Mercedes) és az ír Eddie Irvine (Ferrari) azonos pontszámmal (60–60) vezetnek, de nem reménytelen a helyzete a tíz pont hátránnyal mögöttük álló német Heinz-Harald Frentzennek (Jordan– Mugen– Honda) és a negyvennyolc pontos brit David Coulthardnak (McLaren–Mercedes) sem. Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója szerint nem kizárt, hogy a csapaton belül ugyanúgy rangsorolni fogják a pilótákat, ahogy a Ferrarinál is különbséget tesznek Irvine és a finn Salo között. "Most még korai lenne erről beszélni, de elképzelhető, hogy az edzések után meghatározzuk, kinek kit kell segítenie. Más lesz a taktika egy 1. és 2. rajthelynél, és megint más például egy 4. és 6. pozíciónál. Nekünk mindegy, ki a világbajnok, a lényeg, hogy a McLaren pilótája legyen" – magyarázta Haug. A rivális Irvine már korábban kifejtette, hogy ismét bízik Häkkinen hibázásában, míg Frentzen a maga részéről nem hiszi, hogy a két élcsapat mögött ő is számottevő esélyes lenne. Coulthard azt hangoztatta, hogy ő nem vállalja a második számú versenyző szerepét. A régi nürburgringi pálya a leghosszabbnak számított a Forma–1-ben, ám Niki Lauda balesete (1976) után kikerült a versenynaptárból. Az új, rövidebb ring 1984 és 1985 után négy éve lett újra helyszín. A hétvégén is rajthoz álló pilóták közül egyedül Häkkinen nyert már a futamon, miután tavaly – az akkor Luxemburgi Nagydíj névre hallgató versenyen – a körrekordok sorozatos javítása közben mindkét Ferrarit megelőzte.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!