hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magyarok Magyar nyomában

2012. 09. 01.
A 19. században élt Magyar László felfedező nyomába szegődve csaknem 60 nap alatt több mint 10 ezer kilométert tett meg egy magyar szerzőpáros Angolában és a Kongói Demok­ratikus Köztársaságban. Szilasi Ildikó Hermina antropológus, az Afrikai-Magyar Egyesület szakértője és Lantai-Csont Gergely fotográfus (bal felső képünkön) a legendás tengerész­kapitány óceánparti útvonalát járták be. Céljuk Magyar egykori lakóhelyeinek felkeresése, illetve végső nyughelyének megtalálása volt. Eközben a két afrikai ország mai társadalmi viszonyairól is benyomásokat szereztek.

Relatív gazdagság

A kvanyama népcsoporthoz tartozó idős férfi három feleségével, gyermekeikkel és állataikkal egy kör alakú portán él Dél-Angolában. A családfő, az asszonyok, valamint a fiú- és lánygyermekek külön-külön kunyhókban élnek - ezek szintén kör alakúak, ami az egymáshoz tartozást szimbolizálja. A látszat ellenére a család gazdag, ugyanis az errefelé jelentős értéket képviselő kecskéik, marháik és a maguk termelte haszonnövényeik révén teljesen önellátóak.  A férfi nem örül a modernizációnak. A közelben épült főutat például csapásnak tartja: az autók elütik az állatait, a banditák pedig könnyebben odatalálnak az avatatlan szemek elől elrejtett birodalmához.

Embervér-kereskedelem

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!