hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Világító nyúl, beszélő gabona
Génmanipuláció

2005. 11. 08.
2050. A farmer kimegy a földjére, ahol a kis kukoricapalánták gyors növekedése mellett örömmel látja, hogy haszonnövénye a kártevő rovarokat és a gyomokat is nagy hatékonysággal pusztítja. A búza is remek formában van, hatalmas gabonaszemeket érlel még nagy aszályok idején is, sőt, mintha direkt élvezné a szárazságot. 



Génmanipuláció-ellenes akció Kölnben. Nem vagyunk istenek Fotó: Reuters

Vannak itt olyan növények is, melyek az előző évtizedek környezeti szennyeződéseit bontják le, például olajszennyeződéseket, vegyszermaradványokat. A legnagyobb büszkeség mégis akkor tölti el a jó gazdát, amikor az esténként halvány fényt árasztó fáira tekint. Hol van már a kerti lámpák kora? 

Nem sci-fi, de nem is az édeni állapotok felidézése az iménti példák sora: hanem a génmanipuláció eljövendő, illetve részben jelenlegi produktumai. Hogy a laboratóriumokból és kísérleti veteményesekből mikor kerül ki a mi kertjeinkbe is, az még a jövő kérdése. 

Ökoplasztika

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!