hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Amikor a katyusák rázendítettek
Egy szempillantás alatt sodort el falvakat az erdélyi cunami

2005. 09. 06.
Tizenhét emberéletet követelt az a féktelen erővel tomboló áradat, amely hirtelen, minden előzmény nélkül tört rá a múlt hét közepén Udvarhelyre. A szakemberek szerint évtizedekkel vetette vissza a környék fejlődését a természeti csapás, amelyben mintegy ezer ház rongálódott meg. A helyiek szerint a falvak már soha se lesznek ugyanolyanok, mint voltak. A túlélők szerint "cunamisebességgel" rohant rájuk a víz.



Fotók: Fodor Sándor, Hajdú Sándor

Udvaron heverő fürdőkádak, ronccsá vált autók, félig az iszap alatt fekvő állattetemek és sár – mindenütt. Ez a látvány fogadta azokat, akik a Nyikó völgyébe látogattak. A hegyekből lezúduló ár elsodorta Malomfalvát, Farkaslakát, Siménfalvát és a székely fővárost, Udvarhelyt sem kímélte. A múlt hét közepén, csaknem egy nap alatt, több mint száz milliméternyi eső esett, ami – ahogy az itteniek fogalmaztak – cunamiszer? áradást idézett elő. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!