hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A finn-modell
A szivárványpolitikáé a jövő?

2019. 12. 12.
Valóságos wonderwomanként ünnepli a világsajtó Finnország újonnan megválasztott miniszterelnökét, a mindössze 34 éves Sanna Marint. Leszbikus szülők, nélkülöző gyerekkor és az út a kizárólag női pártelnökökből álló kormánykoalícióig.

Futótűzként terjedt el az interneten a kép, amin az immár új miniszterelnökkel felálló öttagú kormánykoalíció pártelnökei láthatóak. Egytől-egyig nők, négyen ráadásul 35 év alattiak. A nem mindennapi csapat még Finnországban is újdonság, hiszen a több­nyire középkorú férfiakból álló politikai elit cserélődött le most egy jóval „progresszívebb” vezetésre. Egy időre legalábbis.

Szivárványcsaládból a miniszterelnöki székbe

A ’85-ben született Sanna Marin pályafutása igazi Hamupipőke-történet: az elvált szülők gyermekeként nélkülöző családban felnövő lány még az iskola mellett is dolgozni kényszerült, majd néhány bizonytalan év után berobbant a helyi közéletbe, és egészen az országos politika csúcsáig jutott.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!