hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Salvini áttörés előtt?
Összeomlott a római koalíció

2019. 09. 15.
Salvini olasz belügyminiszter a választókhoz fordult, miután pártja, a Liga felmondta az Öt Csillag Mozgalommal 14 hónapja kötött koalíciót. Jelen állás szerint Salvininek jó esélye lenne megszerezni a kormányfői tisztséget, ha az államfő valóban feloszlatja a törvényhozást, és választást ír ki – illetve nem lesz baloldali összefogás.

Mindössze három hónapig tartott, amíg az olasz kormánykoalíció, amelyben komolyan átrendeződtek az erőviszonyok a májusi EP-választás után. Belerokkant a baloldali Öt Csillag meggyengülésébe, és a jobboldali Liga megerősödésébe.

Kevesebb Rackete, több Fallaci

Pedig a múlt hétfőn úgy tűnt, a koalíció egy fontos akadályt vesz sikerrel. Az olasz parlament felsőháza megszavazta a migrációs intézkedések további szigorítását: az új törvények az olaszországi partokhoz érkező, migránsokkal teli civilhajók kitiltását is lehetővé teszik. Az intézkedéscsomagról szóló szavazáson 238 szenátorból 160 voksolt igennel, 57 nemmel, 21 tartózkodott.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!