hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Salvini áttörés előtt?
Összeomlott a római koalíció

2019. 09. 15.
Salvini olasz belügyminiszter a választókhoz fordult, miután pártja, a Liga felmondta az Öt Csillag Mozgalommal 14 hónapja kötött koalíciót. Jelen állás szerint Salvininek jó esélye lenne megszerezni a kormányfői tisztséget, ha az államfő valóban feloszlatja a törvényhozást, és választást ír ki – illetve nem lesz baloldali összefogás.

Mindössze három hónapig tartott, amíg az olasz kormánykoalíció, amelyben komolyan átrendeződtek az erőviszonyok a májusi EP-választás után. Belerokkant a baloldali Öt Csillag meggyengülésébe, és a jobboldali Liga megerősödésébe.

Kevesebb Rackete, több Fallaci

Pedig a múlt hétfőn úgy tűnt, a koalíció egy fontos akadályt vesz sikerrel. Az olasz parlament felsőháza megszavazta a migrációs intézkedések további szigorítását: az új törvények az olaszországi partokhoz érkező, migránsokkal teli civilhajók kitiltását is lehetővé teszik. Az intézkedéscsomagról szóló szavazáson 238 szenátorból 160 voksolt igennel, 57 nemmel, 21 tartózkodott.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!