hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kísérlet egy nemzet eltörlésére
Elmaradt a szembenézés Japán rémtetteivel

2019. 08. 01.
Egyre feszültebb a japán–dél-koreai viszony a japán gyarmattartás idején kényszermunkára hajtott koreaiak ügye miatt: a két ország nem rendezte még véres múltját, és ez az elmúlt hetekben igen elkeseredett vitát robbantott ki a felek között.

 

Még februárban történt, hogy a dél-koreai legfelsőbb bíróság arra kötelezett két japán céget, hogy fizessen kártérítést azoknak a koreaiaknak, akiket a koreai japán gyarmati uralom idején, vagyis 1910 és 1945 között kényszermunkára hajtottak.

A bírósági döntés komoly diplomáciai vihart kavart a múlt terhei miatt egyébként is ellentmondásos koreai–japán viszonyban. Tokió szerint ugyanis nincs miről beszélni, a kártérítés ügyét a két ország már rendezte 1965-ös szerződésükben. Ez volt az a megállapodás, amellyel Szöul és

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!