hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tűzoltók és gyújtogatók egyszerre
A muszlim országok kettős játszmája a keresztények rovására

2019. 06. 13.
Az elmúlt hónapokban átlagosan közel 350 keresztényt öltek meg a hitük miatt az Open Doors adatai szerint. A világszerte zajló keresztényüldözésről beszélgettünk Nina Shea-val, a Trump közeli Hudson Institute Vallásszabadság Központjának vezetőjével.

 

Donald Trump amerikai elnök pár hónapja bejelentette az Iszlám Állam kalifátusának felszámolását. Ez megoldást jelent a volt területükön élő keresztények üldözésére?

– Sajnos nem. Továbbra is fenyegetik őket az alvó sejtek, amelyek folytatják az Iszlám Állam munkáját; de ugyanígy veszélyforrás Irán tevékenysége a régióban. Az ISIS sújtotta térségekben sokan otthon nélkül, vagy súlyosan megrongálódott házakban élnek, a gazdaságban nincsenek munkalehetőségek, hogy magukat eltartsák, sok évet elveszítettek az oktatás területén is, és mindezek együttvéve nagyon nehézzé teszik a sorsukat. Fokozza helyzetük bizonytalanságát azon eshetőség, hogy akár a törökök és a kurdok közé szorulnak. Törökország is nagyon sötét múltra tekint vissza e téren, a saját országából kiűzte vagy bántalmazta az ott élő keresztényeket olyannyira, hogy szinte nincsenek is már keresztény közösségek Törökországban és Ciprus északi részén.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!