hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tűzoltók és gyújtogatók egyszerre
A muszlim országok kettős játszmája a keresztények rovására

2019. 06. 13.
Az elmúlt hónapokban átlagosan közel 350 keresztényt öltek meg a hitük miatt az Open Doors adatai szerint. A világszerte zajló keresztényüldözésről beszélgettünk Nina Shea-val, a Trump közeli Hudson Institute Vallásszabadság Központjának vezetőjével.

 

Donald Trump amerikai elnök pár hónapja bejelentette az Iszlám Állam kalifátusának felszámolását. Ez megoldást jelent a volt területükön élő keresztények üldözésére?

– Sajnos nem. Továbbra is fenyegetik őket az alvó sejtek, amelyek folytatják az Iszlám Állam munkáját; de ugyanígy veszélyforrás Irán tevékenysége a régióban. Az ISIS sújtotta térségekben sokan otthon nélkül, vagy súlyosan megrongálódott házakban élnek, a gazdaságban nincsenek munkalehetőségek, hogy magukat eltartsák, sok évet elveszítettek az oktatás területén is, és mindezek együttvéve nagyon nehézzé teszik a sorsukat. Fokozza helyzetük bizonytalanságát azon eshetőség, hogy akár a törökök és a kurdok közé szorulnak. Törökország is nagyon sötét múltra tekint vissza e téren, a saját országából kiűzte vagy bántalmazta az ott élő keresztényeket olyannyira, hogy szinte nincsenek is már keresztény közösségek Törökországban és Ciprus északi részén.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!