hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A keresztény Európa védelmezői
Liberális jogok kontra vallásszabadság

2019. 07. 23.
Ha jogvédő civil szervezetekre gondolunk, általában nem a konzervatív értékekért harcoló, életpárti, keresztény aktivisták jutnak az eszünkbe. Pedig bizony léteznek olyan szakemberek, akik keményen harcolnak a bibliai világnézet mellett. Grégor Puppinckkal, az Európai Jogi és Igazságügyi Központ igazgatójával beszélgettünk.

Mivel foglalkozik pontosan az Európai Jogi és Igazságügyi Központ?

– Ez egy privát szervezet Strasbourgban, ami az alapvető emberi jogok Európa- és világszerte történő védelmére jött létre. Teszi mindezt a jog, tanácsadás és oktatás eszközeivel, kihasználva az ENSZ és az Európa Tanács által lehetővé tett jogérvényesítési módokat. Tehát egy konzervatív világnézet és értékek mentén küzdő civil szervezet vagyunk.

Mennyire magától értetődő napjaink Európájában a vallásszabadság? Mennyiben változott a szituáció a közelmúlt migrációs hullámainak hatására?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!