hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bilincsbe vert sajtószabadság
A Wikileaks-alapító letartóztatásának tanulságai

2019. 04. 17.
Julian Assange oknyomozó újságírói munkája lerántotta a leplet az amerikai háborús gépezetről, a titkos diplomáciai machinációkról és a Demokrata Párt piszkos ügyeiről. A legtöbbet annak a rendszernek ártott, akit sokan ma csak mélyállamként ismernek.

 

Pár napja meghökkentő felvételek járták be a sajtót; közel 7 év ott-tartózkodás után brit rendőrök behatoltak Ecuador londoni nagykövetségére, és kicipelték a WikiLeaks nevű szivárogtató portál 47 éves, igencsak megviselt kinézetű alapítóját. Julian Assange önként vonult a nagykövetség „luxusbörtönébe”, hogy így kerülje el a svéd, a brit, de leginkább az amerikai igazságszolgáltatás kőkemény ítéletét. A latin-amerikai ország védelme és türelme eddig tartott, mostantól a sorsa a hatóságok kezében van.

Kicsoda Julian Assange?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!