hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megtörik-e a „gonosz tengelye”?
Trump–Kim-csúcs másodszor

2019. 02. 28.
Miközben az amerikai kongresszus előtt az egykori barát és bizalmas, Michael Cohen igyekezett a lehető legrosszabb dolgokkal kapcsolatba hozni Donald Trumpot az oroszokkal folytatott állítólagos összejátszástól az amerikai nép félrevezetéséig és a rasszizmusig, az amerikai elnök Vietnamban ismét találkozott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

A csúcstalálkozó eredményét lapzártánkkor még nem ismerjük, hiszen a felek még csütörtökön is tárgyalnak egymással (sőt elképzelhető, hogy pénteken is folytatják, hiszen Mike Pompeo amerikai külügyminiszter akár egy ráadásnapot sem zárt ki). Annyit már nyugtázhatunk, hogy a második Trump–Kim-találkozó létrejött, sőt kifejezetten baráti, már-már szövetségesi hangnemben kezdődött meg.

A helyszín jelképes: Vietnam, az Egyesült Államok egykor engesztelhetetlen ellensége mára az ázsiai kapitalizmus sikertörténete, egyben Washington szövetségese lett a kínai birodalmi törekvések elleni küzdelemben.

Trump elnök pár napja a barátjának nevezte az észak-koreai vezetőt, találkozásukkor pedig azt is elmondta: az USA segíteni fogja az ázsiai ország gazdasági potenciáljának előrelépé­sét. Nem kétséges: Trumpnak kiemelten fontos, hogy dűlőre jusson Kim Dzsong Unnal.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!