hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Weber-ultimátum és az Európai Néppárt vége

2019. 03. 07.
Az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje, Manfred Weber úgynevezett kemény hangú ultimátumot intézett a Fideszhez – stílusosan a Bild című napilapon keresztül. Ebben azt vázolta, hogy milyen feltételeket kell teljesítenie a Fidesznek ahhoz, hogy a Néppárt tagja maradhasson.

Az első feltétel, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke „azonnal és végérvényesen leállítja kormánya Brüsszel elleni kampányát”. A második, hogy Orbán kérjen bocsánatot (!) az EPP tagpártjaitól. A harmadik pedig, hogy biztosítja a Közép-európai Egyetem (CEU) megmaradását Budapesten. Weber szerint még ebben a hónapban (!) el kell dőlnie, hogy Orbán Viktor és a Fidesz teljesíti-e a Néppárt feltételeit.

A vörös vonal

Weber ultimátuma – bármi is a látszat –sokkal inkább a Néppártról szól, mint a Fideszről. Arról, hogy Európa legnagyobb pártcsaládja számára mi az úgynevezett vörös vonal. Mi az, amit egyetlen tagpártja sem léphet át. Milyen alapvető dolgok azok, amelyekben a Néppárt nem, nem és megintcsak nem ismer kompromisszumot.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!