hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kevés beszéd, sok mosoly
Benny Gantz, Netanjahu legújabb kihívója

2019. 02. 14.
Pártja alig egy hónapos, de az Izraeli Védelmi Erők egykori főparancsnokát sokan már most az izraeli miniszterelnök legesélyesebb riválisának tartják. Úgy tűnik azonban, hogy a Gantz-jelenségnek egyelőre nagyobb a füstje, mint a lángja.

 

Amikor 2018 decemberében Benny Gantz belépett a politikai arénába, a főáramú média és a baloldal is felkapta a fejét. Az egykori vezérkari főnök személyében többen azt a jelöltet vélték felfedezni, aki eséllyel indul azzal a Benjamin Netanjahuval szemben, akit 2009 óta nem tudnak kiütni a miniszterelnöki „nyeregből”. Az 59 éves Gantz valóban ideális versenyzőként tűnt fel: nem túl idős és nem túl fiatal. Jó modorú, nyugodt, nem vesz részt a politikai sárdobálásban, nem beszél sokat, inkább mosolyog. Nyolc évvel ezelőtt még maga Netanjahu is nyilvánosan értékelte Gantz nyugodtságát és higgadtságát, amikor kinevezte az izraeli fegyveres erők parancsnokává. A kormányfő akkor a tábornok családjának történetéről is említést tett.

Magyar holokauszt-túlélők Izraelben

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!