hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Trump milliárdos kihívója
Michael Bloomberg „megvenné” a Fehér Házat

2019. 12. 05.
Ahogy 2016-ban Donald Trump sikeres üzletemberként szállt be az elnök­választási versenybe, most a demokrata mezőny is „kitermelte” a maga milliárdos jelöltjét. Igaz, Michael Bloomberg nem a politikán kívülről érkezik: háromszor volt New York polgármestere. Elnöki ambícióit vagyonára támaszkodva tervezi célba juttatni.

Michael Bloomberg tényleg indul. New York volt polgármestere hosszú évek óta bizonytalanságban tartotta a közvéleményt, hogy versenybe száll-e valamikor a Fehér Házért; a kételyeket most novemberben eloszlatta. Elnöki ambícióira milliókat kész be­áldozni vagyonából.

Éppen ezért az esélylatolgatás kapcsán nem is az szokott felmerülni, hogy vajon Bloomberg-e a legmegfelelőbb demokrata jelölt, hanem, hogy megvásárolhatónak bizonyul-e az elnöki pozíció.

A 77 éves milliárdos rendhagyó taktikát választott: nem fogad el adományokat, vállalva, hogy ezzel diszkvalifikálja magát az előválasztási vitákból (ehhez legalább 200 ezer adományozót kell felmutatni), helyette rekordösszegeket készül tévés reklámokba ölni.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!