hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Trump milliárdos kihívója
Michael Bloomberg „megvenné” a Fehér Házat

2019. 12. 05.
Ahogy 2016-ban Donald Trump sikeres üzletemberként szállt be az elnök­választási versenybe, most a demokrata mezőny is „kitermelte” a maga milliárdos jelöltjét. Igaz, Michael Bloomberg nem a politikán kívülről érkezik: háromszor volt New York polgármestere. Elnöki ambícióit vagyonára támaszkodva tervezi célba juttatni.

Michael Bloomberg tényleg indul. New York volt polgármestere hosszú évek óta bizonytalanságban tartotta a közvéleményt, hogy versenybe száll-e valamikor a Fehér Házért; a kételyeket most novemberben eloszlatta. Elnöki ambícióira milliókat kész be­áldozni vagyonából.

Éppen ezért az esélylatolgatás kapcsán nem is az szokott felmerülni, hogy vajon Bloomberg-e a legmegfelelőbb demokrata jelölt, hanem, hogy megvásárolhatónak bizonyul-e az elnöki pozíció.

A 77 éves milliárdos rendhagyó taktikát választott: nem fogad el adományokat, vállalva, hogy ezzel diszkvalifikálja magát az előválasztási vitákból (ehhez legalább 200 ezer adományozót kell felmutatni), helyette rekordösszegeket készül tévés reklámokba ölni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!