hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Német-francia-tengellyel épül a jövő Európája

2019. 04. 11.
Az EU Franciaország és Németország együttműködésén alapul. Az eredeti cél a háborúk elkerülése volt, Azóta viszont egymás legszorosabb európai szövet­ségesévé is váltak. Ma pedig már ott tartunk, hogy a két ország új szövet­ségeket épít Európa jövőjének irányba helyezése és a liberális világrend megerősítése érdekében.

 

Németország legfontosabb európai szövetségese Franciaország – ezzel a bevezetővel indul a német–francia kapcsolatok ismertetése a Német Külügyminisztérium honlapján. A két ország együttműködése kapcsán a szöveg arra is felhívja az olvasó figyelmét, hogy egyetlen másik országgal sem olyan gyakori és intenzív az egyeztetés, mint Franciaországgal. 

A német–francia együttműködést sokan egészen a Német-római Császárság koráig vezetik vissza. E két nép kapcsolata kétségkívül igen komoly múltra tekint vissza, a történelmi tanulmányainkból jellemzően mégis inkább az egymással való versengésüket, háborúskodásaikat tudjuk feleleveníteni. Ez a szembenállás sok esetben az Európa vezető hatalma címért folyó küzdelemként is értelmezhető.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!