hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Latin tavasz Dél-Amerikában?
A katolikus egyház is a káosz nyertese lehet

2019. 11. 28.
A kontinensszerte végigsöprő demonstrációs hullám sorra rengeti meg Dél-Amerika államait – némelyik nem kevés emberáldozatot is követelve. De vajon mi állhat ennek a határokon átívelő jelenségnek a hátterében?

A 425 milliós összlakosságú Dél-Amerika a világ legnagyobb olaj-, földgáz- és kávétermelői és exportőrei közé tartozik. A térség hírhedt arról, hogy a hatalomgyakorlás módja erőteljes demokratikus deficittel küszködik több államban is. A régió szívében található a nemzetközi közvélemény figyelmét magára vonó állam, Bolívia, ahol az októberre kiírt választások nyomán hatalmas megmozdulások és társadalmi zűrzavar támadt.

Bár Evo Morales kiemelt népszerűségre tett szert korábban reformjai miatt a szegény régiókban, a hatalomhoz mindenáron való ragaszkodása elégedetlenséget váltott ki, különösen, hogy a társadalom jelentős része, valamint több nemzetközi szervezet is (például a demokrácia erősítésének fontosságát hirdető Amerikai Államok Szervezete) manipulációt látott az elnökválasztás eredményében.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!