hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bibi történelmet írt
Győzött a jobboldal Izraelben

2019. 04. 11.
Izraeli mércével is szokatlanul éles kampány, korrupciós vádak, Bibi-ellenes koalíció. A regnáló izraeli miniszterelnök zseniálisan kampányolva mindenkit meglepett.

Kedd éjjel még a Hetek rádiós választási műsorában sem volt világos teljesen, hogy az egymásnak teljesen ellentmondó exit poll adatok közül vajon melyiknek lehet igazán hinni.

Az izraeli választási rendszer sajátos jellegét figyelembe véve (ami a kis pártok indulásának kedvez) még azt is nehéz volt megjósolni, hogy a jobboldal vagy a centrista balközép alakíthat majd a napokban kormányt. Pedig a tét nem volt kicsi,Izrael vezetésváltása nem csak a tíz éve tartó Netanjahu-korszak végét jelentette volna, hanem az iráni-gázai fenyegetés, az amerikai béketerv és az átalakuló világpolitika tükrében Izrael helyzetének a teljes átrendeződését is. De Netanjahu me­gint meglepett mindenkit. Bár ehhez már igazán hozzászokhatnánk.

Bravúros kampányfinis

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!