hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fellázadt a mély
Sárgamellényes forradalom Macron ellen

2018. 12. 06.
Miközben Emmanuel Macron a nemzetközi porondon próbálja magát Európa megmentőjeként próbálja pozícionálni magát, a hátországban a sokáig hallgató vidék fellázadt az elnök arroganciájával szemben.

 

Közel három hete tart a sárga mellényesek lázadása Franciaországban, amelynek során hosszú hallgatás után hallható üzenetet küldött a mély, vagyis az elfelejtett, sokszor lesajnált vidéki Franciaország. Párizs utcáin évtizedek óta nem voltak ilyen erőszakos megmozdulások, melyek során a felbőszült tömeg még a város egyik legfőbb jelképét, a Diadalívet is megrongálta. A kormány ugyan a héten meghátrált, de még mindig nyitott kérdés, hogy sikerül-e az elkeseredettek lázadásának véget vetni.

 

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!