hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A jobboldal „Soros Györgyei”
A Koch család története (második rész)

2018. 12. 13.
A világ leggazdagabb testvérpárja nemcsak gigantikus gazdasági szereplőként, hanem kíméletlen politikai királycsinálóként is berobbant a köztudatba. Évtizedes testvérháború, csúcsra járatott vállalati lobbi és a mindent behálózó „Koch-terv” sztorija.

Soros Györggyel ellentétben a Koch fivérek nem arra fordítják az irdatlan mennyiségű pénzüket, hogy a világ minden táján a saját világnézetüknek megfelelően formálják a társadalmakat, ők megelégszenek az Egyesült Államokkal is. Ott viszont minden más milliárdos üzletembernél többet és hatékonyabban költenek arra, hogy az általuk preferált szenátorok, kongresszusi képviselők, vagy épp elnökök üljenek a megfelelő pozíciókban. Szervezeti hálózatukat a sajtó csak pár éve kezdte el leleplezni, ám még így sem értek a végére.

Trágyát lapátoló milliárdos csemeték

Fred C. Koch már egészen korán elkezdte fiait felkészíteni arra, hogy egy napon majd hatalmas örökséggel a zsebükben nekik kell tovább­vinniük a családi vállalkozást, és „jobbá tenni a világot”. Feleségével, Mary Clementine Robinsonnal egy kansasi lovaspóló mérkőzésen találkoztak, rövidesen össze is házasodtak, kapcsolatukból négy gyermek született: Fred, Charles és az ikrek – David és Bill (William).

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!