hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az európai integráció és a Mária-kultusz
Mit jelképeznek valójában az uniós zászló csillagai?

2018. 10. 18.
Ott van a házfalakon, a rendszámtáblákon és az euró különböző címletein is. Az európaiak többsége mégsem tudja, hogyan is keletkezett az EU hivatalos lobogója.

 

Az európai zászló az Európai Uniót, tágabb értelemben pedig az európai egységet és identitást szimbolizálja… A csillagok az európai népek közötti egység, szolidaritás és harmónia eszményét jelképezik – olvasható az Európai Unió hivatalos oldalán. Bár a brüsszeli és strasbourgi döntéshozók igyekezték hangsúlyozni az embléma szekuláris és ideológiailag semleges jelentéstartalmát, egyre többen vannak azok (köztük a zászló alkotói), akik szerint az unió 12 csillaga bizony katolikus szimbólum, a Jelenések könyvében olvasható Napba öltözött asszony ragyogó koronája.

Hithű katolikus alapítók

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!