hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Politikai szuperhatalmak
Az NGO-k befolyása

2018. 08. 09.
Erősítik a demokráciát, mert képviseletet nyújtanak azoknak, akik egyébként a sok félretájékoztatás miatt saját érdekeikkel sincsenek tisztában? Megosztó és elszámoltathatatlan szervezetek, melyek az emberi jogok védelmének álarca mögé bújva saját politikai és ideológiai célokat követnek? A civil szervezetek, ahogyan két amerikai professzor és egy izraeli NGO-kutató látja.

Az ezredforduló környékén világszerte gombamód szaporodtak a nem kormányzati, civil szervezetek (NGO-k), melyek azzal a céllal alakultak, hogy beleszóljanak a politikai döntéshozatali folyamatokba, és globális szinten megadják az alaphangot olyan kérdésekben, mint a nemzetközi humanitárius törvények vagy a környezetvédelem. Ezeken belül az emberi jogi NGO-k (például az Amnesty International vagy a Human Rights Watch) tettek szert a legnagyobb befolyásra, és rendelkeznek a legjelentősebb anyagi támogatottsággal.

A külföldi finanszírozású NGO-k tevékenységét az utóbbi időben egyre többen problémásnak látják. A másik oldal azonban ezeket a kritikákat magukkal az emberi jogokkal szembeni támadásként értelmezi.

Jó szándékú segítők

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!