hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Borzasztó kudarc” – Török krízis
Németország nem tud mit kezdeni az Erdogant ünneplő török közösségekkel

2018. 07. 12.
Visszatetszést váltott ki, hogy német nagyvárosokban a török bevándorlók valóságos népünnepélyt tartottak június végén, miután Törökországban Erdogan megnyerte az elnökválasztást, pártja pedig a parlamenti voksolást. Miért kívánnak a német törökök tekintélyelvű vezetést az óhazának, miközben az új hazában szabadságban élnek?

Török zászlókat lengettek, rigmusokat skandáltak, sőt gépkocsikonvojokba szerveződve vonultak végig a német nagyvárosok utcáin a török bevándorlók, amikor kiderült: Recep Tayyip Erdogan török elnök újabb öt évre meghosszabbította mandátumát a június 24-i választáson. Tudvalevő volt pedig, hogy ezzel együtt kiterjesztették Erdogan hatalmi jogköreit, ugyanis elnöki rendszert vezettek be. Ráadásul a régi-új államfőt pártja, az Igazság és Fejlődés (AKP) vezető erőként támogatja majd a parlamentben.

Berlinben Erdogan több száz híve ünnepelt a Breitscheidplatzon, majd folyamatosan dudáló autókonvojuk végighaladt a Kurfürstendamm su­gárúton. Helyi sajtójelentések szerint többen azt kiáltozták: „Erdogan a mi vezetőnk.”

Kölnben a török elnök lelkes támogatói szintén konvojban haladtak végig a Hohenzollernringen. A zászlók mellett a tűzijátékok is előkerültek. A rendőrségnek le kellett zárnia az utat, miután több szabálytalanságot is észleltek – írta a Kölner Stadt-Anzeiger című lap.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!