hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az Orbán-Merkel találkozó európai tanulságai
Európa erős emberei

2018. 07. 12.
Az európai nagypolitikában alapvető változás következett be az elmúlt években: a vezetőknek már nem a viszonylag „kényelmes” napi politikai kérdésekre kell választ találniuk. A gondolkodás és a viták ezeken jóval túlmutatnak. A tét Európa jövője.

Ebben sarokpont lesz a 2019-es Európai Parlamenti választás. Európában már mindenki erre készül. Így az Európai Parlamentben – legalábbis a célkitűzése szerint – a kereszténydemokrata értékeket képviselni hivatott Európai Néppárt is. Az elmúlt héten a pártcsalád két meghatározó kereszténydemokrata politikusa, Orbán Viktor és Angela Merkel találkozott.

Milyen kereszténydemokrácia?

„Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.” – tette ezt a szinte örök érvényű megállapítást Robert Schuman, az Európai Unió alapítóinak egyike. Szavai máig meghatározzák Európát. A kereszténydemokráciának helye, sőt meghatározó helye van Európában. Kereszténydemokrácia nélkül Európa múltja, jelene és jövője is értelmezhetetlen és elképzelhetetlen.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!