hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az Orbán-Merkel találkozó európai tanulságai
Európa erős emberei

Az európai nagypolitikában alapvető változás következett be az elmúlt években: a vezetőknek már nem a viszonylag „kényelmes” napi politikai kérdésekre kell választ találniuk. A gondolkodás és a viták ezeken jóval túlmutatnak. A tét Európa jövője.

Ebben sarokpont lesz a 2019-es Európai Parlamenti választás. Európában már mindenki erre készül. Így az Európai Parlamentben – legalábbis a célkitűzése szerint – a kereszténydemokrata értékeket képviselni hivatott Európai Néppárt is. Az elmúlt héten a pártcsalád két meghatározó kereszténydemokrata politikusa, Orbán Viktor és Angela Merkel találkozott.

Milyen kereszténydemokrácia?

„Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.” – tette ezt a szinte örök érvényű megállapítást Robert Schuman, az Európai Unió alapítóinak egyike. Szavai máig meghatározzák Európát. A kereszténydemokráciának helye, sőt meghatározó helye van Európában. Kereszténydemokrácia nélkül Európa múltja, jelene és jövője is értelmezhetetlen és elképzelhetetlen.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!