hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Milo, a válságtünet
Miért baj, hogy Yiannopoulos lett a konzervatív oldal sztárja?

2018. 05. 31.
Milo Yiannopoulos népszerűsége jelzi, hogy a nyugati civilizáció mekkora bajban van. Az, hogy számos kérdésben konzervatívabb álláspontot képvisel, mint számos „konzervatív” politikus, „keresztény” vezető vagy épp maga a pápa, a kortárs „konzervativizmus” lesújtó kritikája.

Talán nincs megosztóbb személyiség az úgynevezett konzervatív oldalon Milo Yiannopoulosnál, akinek a nevét a magyar nagyérdemű talán csak az elmúlt két hétben hallotta először, miután a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány meghívta, hogy tartson előadást Budapesten.

A közalapítványnak egyébként is sűrű hete volt, hiszen mint arról beszámoltunk, az Európa jövőjéről rendezett kétnapos nemzetközi konferencia sem kerülte el a hazai sajtó figyelmét. Ennek a rendezvénynek az egyik legismertebb vendége az a Steve Bannon volt, aki két évvel ezelőtt ideológiai motorja volt a győztes Trump-kampánynak a 2016-os amerikai elnökválasztáson.

Komoly szerep jutott ebben az időszakban Bannon mentoráltjának, Milo Yiannopoulosnak is, aki az egyetemi kulturális/digitális platform frontvonalába robbantotta be Donald Trump jelölti programüzeneteit. A tízmilliók által szeretett és még többek által gyűlölt konzervatív megmondóember körüli ellentmondások azonban még annál is súlyosabb kérdéseket vetnek fel, minthogy hogyan lehet egy konzervatív szónok egyben homoszexuális is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!