hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miért éppen Tommy? – A brit hatóságok és az iszlamizáció

2018. 06. 14.
Miközben a brit fővárosban drámai állapotban van a közbiztonság, A hatóságok azzal vannak elfoglalva, hogy semmi se zavarhassa meg a szigetországban élő muszlim közösség nyugalmát. A politikailag korrekt intézkedéseknek legutóbb Tommy Robinson esett áldozatul.

Élőben néztem mobilról május 25-én, hogy Tommy Robinson, a brit munkásosztály fenegyereke, jobboldali iszlámkritikus aktivista éppen egy bíróság előtt egy nemi erőszaktevő banda peréről tudósít. Nem kötött le igazán, mert éppen a szólás­szabadság másik nagy élharcosának számító Milo Yiannopoulos budapesti előadására készültem. Később azonban jött a hír, hogy Tommyt 13 hónap börtönbüntetésre ítélték. A merészségéről ismert civil riporter korábban is kivívta már aktivizmusával a feltétel nélküli békére törekvő brit hatóságok figyelmét, ám a rá vadászó muszlim fegyencek miatt ez a halálos ítéletét is jelentheti.

Miért csukták le Tommy Robinsont?

Tommy Robinsont kerek egy évvel ezelőtt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Canterbury-i Királyi Bíróság, amiért a bíróság épületén belül kamerával forgatott. Akkor a bíró a brit jogrendszerre hivatkozva hozta meg az ítéletét, tekintve, hogy az Egyesült Királyságban a még folyamatban levő perekben, részben az ártatlanság vélelme és a döntéshozók befolyásolása miatt, nem megengedettek az ilyen jellegű tudósítások.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!