hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Európa fegyverben? – A közös uniós hadsereg kérdései

2018. 06. 14.
70 éves álomcél került újra terítékre. A közös európai hadsereg felállítására a múlt héten egy úgynevezett fehér könyvet publikáltak, amiben elsősorban a gazdasági és hatékonysági előnyök domborodnak ki – a megoldás „hogyan” részét azonban teljes homály borítja.

Angela Merkel a múlt héten jelentette be, hogy támogatja Emmanuel Macron kezdeményezését a közös európai hadsereg felállítására.

A szándék az unióban már hosszú ideje egyértelmű, a június 7-én nyilvánosságra hozott fehér könyv melléklete tartalmazza a Lisszaboni Szerződés erre vonatkozó cikkelyeit, és erre utal az is, hogy tavaly de­cemberben az uniós tagállamok létrehoztak egy PESCO (Permanent Structured Cooperation – Hosszú Távú Strukturális Együttműködés) nevű keret-együttműködést, kifejezetten a közös védelmi politika megvalósítására.

Amerikai nyomás

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!