hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elkerülhetetlen a Nyugat bukása
Interjú David Engels belga történésszel

2018. 06. 07.
Megdöbbentő a hasonlóság a Római Köztársaság bukása és Európa jelenlegi állapota között. A hagyományos értékek elvetése, a morális válság és a bevándorlás a nyugati civilizáció végét jelentheti. David Engelsszel az Európa Jövője konferencián beszélgettünk.

A napokban jelent meg a nyugati civilizáció hanyatlásáról szóló könyve (A birodalommá válás útján) magyar nyelvű második kiadása. Mennyire tartja fontosnak Magyarország szerepét a jelenleg tapasztalható történelmi folyamatokban?

– A visegrádi országok, és különösen Magyarország jelenleg reményt jelenthetnek Európa többi része számára. Ezek a nemzetek még szabadak, és egy olyan alternatív és konzervatív Európát testesítenek meg, amelyben úgy lehet az ember hazafi, konzervatív és keresztény, hogy nem kell rossz értelemben véve nacionalistának is lennie. Egy másfajta Európa van itt kialakulóban, ami reményt ad minden olyan nyugati embernek is, aki magát konzervatívnak tartja.

Először jár Budapesten?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!