hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A konzervatív keresztények leleplezésén dolgozunk”
Interjú Peter Montgomeryvel, a People for the American Way kutatásvezetőjével

2017. 10. 12.
– Több mint három évtizede működnek, mit tart a legnagyobb eredménynek, amit elértek?

– Nagy eredmény volt a nyolcvanas években, hogy megakadályoztuk – más koalíciós partnereinkkel együtt – Robert Bork bíró jelölését a Legfelsőbb Bíróság tagjai közé, aki szélsőséges álláspontot képviselt az alkotmányról. A helyére Anthony Kennedy bíró került, akinek a szavazata 2015-ben eldöntötte a melegházasság elfogadását a Legfelsőbb Bíróságon, ami nagy győzelem volt az LGBT-közösség számára. A jogi eredmények mellett a társadalom formálásában is sikeresek voltunk. Persze, mindig vannak hullámzások, mint most is, de a felmérések azt mutatják, hogy az amerikaiak között drámai fordulat állt be az egyenlő jogok elfogadása tekintetében.

– Kiktől akarják megvédeni a társadalmat? Kiket tekintenek a legveszélyesebbnek?

– Egyértelműen a keresztény jobboldal egyes képviselőinek a megnyilatkozásait tartjuk a legveszélyesebbnek, akik az alkotmányos jogokat az emberek vallásától teszik függővé. Ilyen például Brian Fisher, az American Family Association igazgatója, aki ma rádiós műsorvezető, valamint a Family Research Council több vezetője, akik egy nagyon befolyásos keresztény csoport. A honlapunkon gyűjtjük a melegellenes nyilatkozatokat is, olyanokét akik ellenzik a házassági egyenjogúságot és az LGBT-jogok kiterjesztését.   

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!