hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elindította a lavinát Ferenc pápa „apostoli buzdítása”
Helyreigazítás

2017. 09. 28.
Elképesztő zavart okozott a katolikus egyházban Ferenc pápa tavalyi családi enciklikája, ami eretnek tanítások sorát indította el. A bíborosi szinttől egészen a „mezei” hívőkig min­denki arra vár, hogy az egyházfő egyszer és mindenkorra tisz­táz­za, nem tért el az évszázados katolikus doktrína és a Bib­lia alapvető tanításaitól.

Hosszú hónapok óta próbálja rávenni a katolikus egyház konzervatív szárnya Ferenc pápát arra, hogy tisztázza azokat a zavart keltő kijelentéseit, amelyekkel tulajdonképpen előidézte a világ különböző közösségeiben az eretnek tanítások terjedését a házassággal, erkölcsi élettel és a bűnös életvitellel kapcsolatban. Az egyházfő ahelyett, hogy biztosítaná a katolikus vezetők, lelkipásztorok és hívek egységét, szokatlan hallgatásával tovább mélyítette a már amúgy is meglevő, rendkívül súlyos válságot a katolikus világban.

Amoris Laetitia

Habár a nagy reformernek tartott pápa rendkívüli népszerűségnek örvend a világban, az egyházi körökben még a legmagasabb szinteken is akadnak igen komoly bírálói. A regnálásának első éveiben tapasztalható szembenállást a tavaly áprilisban kiadott, családdal kapcsolatos apostoli buzdítása csak még jobban felerősítette. Az Amoris Laetitia (A szeretet öröme) című pápai enciklikát kétéves családszinódus előzte meg, melynek elsődleges célja az volt, hogy az évszázados katolikus doktrínát a gyakorlati pásztorlás szintjén a kor kihívásainak megfelelően aktualizálják.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!