hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Haley üstökös
Nikki Haley, az amerikai külpolitika médiaarca

2017. 10. 10.
Nikki Haley ENSZ-nagykövet azon kevés kormánytag közé tartozik, akiknek az elismertsége nemcsak hogy nem szenvedett idáig csorbát, de még növekedett is. A volt dél-karolinai kormányzó új hivatalában az amerikai külpolitika egyik legmarkánsabb képviselőjévé lépett elő.

Hozzá kell tenni, hogy eddig nem is nagyon akadt vetélytársa, mivel Rex Tillerson külügyminiszter, aki mellőzve érezte magát a kormány­ban, szinte teljesen üresen hagyta számára a terepet. Bár sokan azt várták, hogy a mindenféle szakmai tapasztalatot nélkülöző Haley „nem fog sok vizet zavarni az ENSZ-ben”, napi szinten szerepel a hírekben szank­ciók kiharcolásával, vagy Észak-Koreának, Iránnak, Venezuelának vagy más rezsimeknek irányzott kemény „beszólásaival”.

Megvalósult amerikai álom

Nimrata Nikki Randhawa a 2500-as lélekszámú dél-karolinai Bambergben született 1972-ben. A Pandzsábból származó szülők akkor döntöttek úgy, hogy Amerikába költöznek, amikor az apa kanadai PhD tanulmányait befejezve a Voorhees College-ban kapott állásajánlatot. Bár előkelő kaszthoz tartoztak, meg voltak róla győződve, hogy gyermekeikre szebb jövő vár a „lehetőségek hazájában”.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!