hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lojalitáspróba
A média összeugrasztaná Trumpot és Pence-t

2017. 09. 17.
Amikor a Trump-adminisztráció fölött a szokásosnál is több felhő gyülekezik, Mike Pence alelnökre automatikusan nagyobb figyelem irányul. Most sem más a helyzet; ezúttal elsősorban az ObamaCare visszavonására tett sokadik sikertelen kísérlet és Trump rekordalacsony népszerűségi mutatóinak megjelenése után „leplezte le” a Trump-kormányzattal következetesen ellenséges sajtó, hogy Pence már a 2020-as választások rajtjánál helyezkedik – elnöki ambíciókkal. Pence keményen visszautasította a megosztási kísérletet, ám az tény, hogy szerepe nagyon fontos lehet a következő, cseppet sem könnyűnek ígérkező években a republikánus táboron belül.

Az első spekulációk, melyek szerint Mike Pence már saját 2020-as elnökválasztási kampányát építgeti, nem később, mint tavaly októberben, az elnökjelölti vita után megjelentek, konzervatív és liberális körökből egyaránt. Azóta is rendszeresek az ilyen jellegű találgatások, és a tálalás sem sokat változott: a demokraták mintha tartanának egy esetleges Pence-elnökségtől, ám a republikánus mainstream nem sorakozik fel egyöntetűen a Trumphoz lojális, bár az elnöknél szolidabb és higgadtabb alelnök mögött.

               

A Times-sztori…

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!