hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ki veszélyezteti Hebront?
Az UNESCO döntése elárulja a zsidó-keresztény örökséget

2017. 07. 13.
Izraeli, észak-amerikai ÉS AUSZTRÁL politikusok, valamint zsidó és evangéliumi keresztény vallási vezetők is élesen bírálták az UNESCO legutóbbi határozatát, amely teljesen palesztin fennhatóság alá helyezte a Hebronban található Pátriárkák sírját. A döntéssel újabb támogatást kapott a palesztin helyettesítési teológia, amely nem fogadja el a történelmi és bibliai tényeket Izraelnek a konkrét földrajzi térséghez (Jeruzsálemhez, Júdeához és Szamariához) fűződő kapcsolatáról, tagadja Istennek a zsidó pátriárkákkal kötött szövetségeit és Jézus Krisztus zsidó identitását, mindent, amiben a Biblia alapján a keresztények is mélyen hisznek. Ahogy a zsoltár szavaival egyetlen Bibliát tisztelő hívő sem feledkezhetik el Jeruzsálemről, úgy Hebron elrablása sem lehet közömbös a számunkra, különösen itt, Európában.

„A krematóriumok füstje 73 évvel ezelőtt, itt ezen a helyen is érezhető volt, ahol most karnyújtásnyira a világ legnagyobb zsidó tömegsírjától az UNESCO két határozatával is megtagadta a zsidó nép történelmi múltját, és megszállónak minősítette Izraelt ősi fővárosainkban, Hebronban és Jeruzsálemben” – mondta drámai beszédében a zsidó állam képviselője Krakkóban, az UNESCO Világörökségi Bizottságának ülésén. A kontinens legsötétebb múltját idéző helyszín szomszédságában születtek meg az újabb gyalázatos, történelem- és Biblia-hamisító döntések. Pedig Auschwitz (akkori nevén Oświęcim) még békés kisváros volt, amikor már 1929-ben javában zajlottak a zsidók elleni arab pogromok Hebronban és Jeruzsálemben.

Európa is vizsgázott

Botrányos körülmények között került sor Krakkóban a szavazásra, amelyen az UNESCO Világörökségi Bizottsága arról döntött, hogy „veszélyeztetett palesztin világörökségi helyszínnek” nyilvánítják a Pátriárkák sírját Hebronban, pontosabban, ahogy a szöveg nevezi: al-Khalil városában. Izrael ENSZ-képviselőjét egy lengyel diplomata biztonsági őrökkel készült kikísértetni, amikor Carmel Shama-Cohen tiltakozott az elnökségi asztalnál, miután az előzetes megállapodással szemben az elnök mégsem engedélyezte a titkos szavazást. (Izrael ezzel szerette volna elérni, hogy minden állam – köztük a mérsékelt arab államok – megfelelési kényszer nélkül, lelkiismeret szerint szavazhassanak.) A szavazás végül formálisan titkos lett ugyan, de ez csak arra vonatkozott, hogy a szavazási listát nem hozták nyilvánosságra, a voksokat tartalmazó borítékokat azonban a küldöttek egymás szeme láttára dobták be a folyosón elhelyezett urnába.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!