hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Európa védelmében
Gombamód szaporodnak az ifjúsági identitásvédő szervezetek

2017. 07. 20.
Görögtűz, molinók és burkába öltöztetett Mária Terézia-szobor. A fekete-sárga lambda égisze alatt aktivisták ezrei dolgoznak azon, hogy felhívják a társadalom figyelmét az európai identitásra leselkedő veszélyekre.

A Génération Identitaire (Identitás Generáció) nemzetközi hálózatához egyre több fiatal csatlakozik, akik úgy érzik: a tömeges bevándorlás, az erőszakos genderlobbi és önmagában a neoliberális multikulturalizmus alapjaiban festi át a kontinens amúgy színes és változatos nemzeti összképét. Első látásra úgy tűnhet, hogy újabb radikális szélsőjobboldali irányzat bontott zászlót, a valóság azonban mást mutat.

A ’68-as generáció „bűne”

A legtöbb alszervezet weboldalán kiemelt helyen lehet olvasni arról, hogy miként roppantotta meg Európa identitását az úgynevezett 68-as generáció. Állításuk szerint az ötven évvel ezelőtt történt események a mai napig alapjaiban határozzák meg a közgondolkozást és a politikai diskurzust, társadalmi hatásuk pedig valóságos „etnikai átalakulást” eredményezett a kontinensen. A legtöbb történész és társadalomtudós osztja az állítást, mely szerint a hatvanas években zajló események vízválasztónak bizonyultak a világ, de főként Európa jövője szempontjából.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!