hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lefagy a mosoly
Kapaszkodik a terrorszervezetekkel cimboráló Jeremy Corbyn

2017. 06. 01.
Másfél hónapja még mosolyogtak a toryk kampány­stábjában a Munkáspárt miniszterelnök-jelöltjének neve hallatán. Akkor még nem sejtették, hogy a június 8-ai előválasztáson a hatalmon maradásért kell majd küzdenie a kormánypártnak.

Jeremy Corbyn nem egyszerű politikai szereplő. Sem a Konzervatív Párt, sem a Munkáspárt nem tudta őt az elmúlt évtizedekben sem lenyelni, sem kiköpni. Most pedig pont ő az, aki beleköphet Theresa May és a toryk levesébe.

Április közepén a brit miniszterelnök előrehozott választást írt ki június 8-ára mondván, még nagyobb társadalmi konszenzusra van szükség, mielőtt az Egyesült Királyság gyakorlatban is megkezdi a tárgyalásokat az Európai Unióval a Brexitről. Akkor még abban bíztak a konzervatívok, hogy a pocsékul álló Munkáspártra történelmi vereséget mérhetnek. Május végére azonban kiderült, tévedtek.

Míg a hónap elején a közvélemény-kutatók a kormánypárt 20 százalékpontos előnyét mérték az ellenzéki párttal szemben, harminc nappal később ez az előny 5-6 százalékpontra apadt. Elemzők szerint nincs kizárva az sem, hogy Jeremy Corbyn lesz Nagy-Britannia következő miniszterelnöke.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!