hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Trump nem most dobja le az atombombát.”

2017. 06. 08.
Május elején Budapestre látogatott a Keren Hayesod meghívásából Somfalvi Attila, a ynet újságírója. A politikai elemzővel a francia választásról, Donald Trump közel-keleti útjáról és az iráni fenyegetésről beszélgettünk.

Május 7-én Emmanuel Macront választották meg francia elnöknek. Izraelben hogyan viszonyulnak a győztes és a vesztes jelölthöz?

– Bár Marine Le Pen többször is megpróbált kapcsolatot kiépíteni az izraeli vezetéssel, ők elzárkóztak a párbeszédtől. Izraelben nem ment át a Nemzeti Front elnökének az üzenete, mely szerint ő nem antiszemita és nem Izrael-ellenes. Az izraeliek azt akarják, hogy egy centrista, mondhatni nyugodt elnök vezesse Franciaországot. Úgy látják, ő a jobb választás a zsidók és az izraeli–francia kapcsolat szempontjából.

Mennyire nagy az optimizmus a Donald Trump által szorgalmazott béketárgyalásokkal kapcsolatban?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!