hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az igazi „First Lady”
Ivanka Trump „mérsékelné” apja „keményvonalas” politikáját

2017. 05. 04.
Meglehetősen szokatlan, hogy az amerikai vezetésben a first lady ennyire háttérbe szoruljon, s helyét a first daughter, az elnök lánya vegye át. Persze Donald Trump elnökségében mi nem szokatlan?

Melania Trump, az amerikai elnök felesége szép lassan kezd hozzászokni az új helyzethez, bár politikai szerepvállalása még mindig jócskán elmarad elődje, Michelle Obama aktivitásától. A first lady üresen kongó pozíciója pedig szinte vákuumként szívta be a 35 éves Ivanka Trumpot, Donald Trump legidősebb lányát.

Az apja cégeiben felnövekedő sikeres üzletasszony hamar alkalmazkodott az új körülményekhez, már az elnökválasztási kampányból is jelentősen kivette a részét. Sokan aggódtak is a harmadik gyermekét váró anya egészsége miatt, aki még a kilencedik hónapban is több ezer kilométert utazott, hogy újabb szavazatokat szerezzen édesapjának. Férjével együtt szinte startupként vitték végig a kőkemény kampányt és vezették sikerre Donald Trumpot.

Bár a CBS-nek Ivanka Trump a januári beiktatás előtt még azt nyilatkozta, hogy nem kíván szerepet vállalni a kormányban, már az előválasztási küzdelmek során is látszott, hogy Melania helyett neki kell majd nagyobb politikai szerepet vállalnia az elnök oldalán. Miközben az akkor még leendő first ladyt durva támadások érték a Michelle Obamától koppintott beszéde miatt, a republikánus konvención már Ivanka volt az, aki megtette a nagy bejelentést: édesapja lesz a republikánusok jelöltje a novemberi választáson. Pár hónappal később, márciusban már hivatalosan is a Fehér Ház alkalmazásába került mint elnöki tanácsadó, irodát is kapott a nyugati szárnyban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!