hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jöhet az európai szuperállam

2017. 03. 02.
Egyáltalán nem kizárt, hogy egy új európai szuperállam megalapításának első lépéseit jelenti a német, a francia, az olasz és a luxemburgi törvényhozás vezetőjének római kiáltványa és a német, francia, olasz és spanyol állam- és kormányfők jövő heti, versailles-i csúcstalálkozója. Európa történelmi napokat él át, az unió magországai rövidesen hozzáláthatnak a nemzetállamokat lebontó „kétsebességes Európa”-projekt beindításához.

Hatvan éve Róma adott otthont az európai integráció első lépését jelentő szerződés aláírásának. Most az olasz fővárosban négy európai ország törvényhozási vezetője találkozott, akik aláírtak egy kiáltványt, amiben a kétsebességes Európa, azaz a magországok gyakorlatilag teljes integrációja mellett érvelnek. Nem zárható ki, hogy a Claude Bartolone, a francia Nemzetgyűlés elnöke, Laura Boldrini, az olasz parlament elnöke, Norbert Lammert, a német Bundestag elnöke, és Mars Di Bartolomeo, a luxemburgi Képviselőház elnöke által jegyzett kiáltványra utólag az Európai Egyesült Államok felé vezető út döntő lépéseként fogunk emlékezni.

Róma 60

A római szerződés Franciaország, az NSZK, Olaszország és a Benelux államok által létrehozott nemzetközi szerződés, amelyet Rómában írtak alá 1957. március 25-én, és 1958. január 1-jén lépett hatályba, létrehozva ezzel az Európai Gazdasági Közösséget.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!