hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Álhírcsatornák támadása
Totális háborút hirdetett Trump ellen a médiaelit

2017. 01. 12.
A megválasztott elnök beiktatása előtti napokra is tartogatott muníciót a Trump-ellenes média. Ezúttal a BuzzFeed hírportál tett közzé egy állítólagos jelentést, amely hírszerzési forrásokra hivatkozva azt állította: az oroszok szexvideóval és egyéb kompromittáló információkkal zsarolják Donald Trumpot. A megválasztott el­nököt láthatóan nem törte meg az újabb támadás, aki nem csupán a BuzzFeeddel szemben helyezett kilátásba komoly következményeket, de álhírcsatornának nevezte a „hírt” közlő CNN-t is.

Elnökké választása óta először tartott sajtókonferenciát Donald Trump, aki a New York-i Trump-toronyban rendezett, mintegy egyórás tájékoztatón gazdasági elképzeléseiről és vállalatbirodalma jövőjéről beszélt, valamint többször is reagált az Oroszországhoz fűződő kapcsolatairól szóló hírekre, az orosz hekkertámadásokra, s egy hírportál kínos vádaskodásokat felsorakoztató, kedden este nyilvánosságra hozott összeállítására.

Elképesztő vád, bizonyíték nélkül

A megválasztott elnök hű maradt önmagához, kabinetjéről azt mondta: „valószínűleg a valaha volt legjobb kormány”, a CNN riporterébe pedig nemes egyszerűséggel belefojtotta a szót. Nem véletlenül, a hírcsatorna egy névtelen orosz forrásra hivatkozva azzal vádolta meg Trumpot, hogy a KGB szexvideókkal zsarolja.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!