hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Assange közbelép

2016. 08. 14.
Amikor július elején a WikiLeaks portál nyilvánosságra hozta Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt várható elnökjelöltjének több mint 1200 olyan e-mailjét, amelyet még külügyminiszterként írt és küldött el az iraki háborúval kapcsolatban, és amelyeket szabályellenesen a magánszerverén tárolt, már sejthető volt, hogy a Julian Assange által alapított portál fontos szerepet fog játszani az idei elnökválasztási kampányban. Azóta a Demokrata Párt teljes vezérkara belebukott a WikiLeaks által robbantott botrányba, de lehet, hogy Donald Trumpon ez sem segít.

 

A szóban forgó e-maileket a portál az amerikai külügyminisztériumtól kapta meg még februárban, miután az információkhoz való hozzáférés szabadságáról szóló amerikai törvényre hivatkozva kérte ezt. Julian Assange, a WikiLeaks alapítója korábban azt állította, hogy honlapja szerzett annyi és olyan súlyosságú bizonyítékot Clinton ellen, amelyek alapján a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vádat emelhet.

Ez, mint ismert, végül nem következett be; Assange-nak igaza lett, amikor azt mondta: „Eljuthatnánk a vádemelésig, de Loretta Lynch, az Egyesült Államok főügyésze nem fog vádat emelni ellene [mármint Clinton ellen]”.  Az FBI végül valóban a vádemelés mellőzését javasolta az ügyészségnek, Lynch pedig tényleg nem emelt vádat Clinton ellen.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!