hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hét iszlám országban halálbüntetés vár a melegekre

2016. 06. 27.
Miközben az amerikai baloldal igyekszik egy általános homofóbellenes hadjárattá változtatni az orlandói mészárlás okozta megrendülést és gyászt, gondosan hallgat arról, hogy ma a homoszexuálisokat üldöző országok sorában jelentős részt képviselnek a muszlim államok, halállal pedig kizárólag iszlám országok büntetik az egyneműek közötti szexuális kapcsolatot.

A nyugati országokban a zsidó-keresztény világkép ellen folyó genderháború harcosai keveset beszélnek róla, de a Föld számos pontján máig valódi üldöztetésnek vannak kitéve a homoszexuális emberek, sok esetben állami eszközökkel. Afrika, Ázsia, Óceánia és Latin-Amerika számos országában máig büntetendő a homoszexuális kapcsolat létesítése. Miközben Omar Mateen sátáni gaztettének motivációi közül az amerikai és nemzetközi PC közbeszéd igyekszik eltüntetni az iszlamista indítékot (pedig az ISIS-nek felesküdött terrorista iszlamista kötődése akkor is releváns tette szempontjából, ha kiderül, hogy titokban maga is homoszexuális volt), a helyzet az, hogy nagyon is létező összefüggés van a világ országaiban a homoszexuálisokat érő erőszak és az iszlám adott országra gyakorolt befolyása között.
Ma a Föld 81 államában, így Afrika 35, Amerika 12, Óceánia 12, Ázsia 22 országában büntetik valamilyen módon, ha valaki homoszexuális kapcsolatot létesít. Akadnak országok, amelyeknek csak egyes tartományaiban tilos az egyneműek közötti szexuális kapcsolat létesítése (így az indonéziai Aceh tartományban, ahol a pénzbírságtól több éves börtönbüntetésig terjedhet a szankció), és olyan országok is, ahol csak a férfiak esetében büntetendő a homoszexuális párkapcsolat létesítése (ilyen például a muszlim többségű volt szovjet Közép-Ázsia két országa, Üzbegisztán és Türkmenisztán, vagy éppen Jamaica; utóbbi országban 10 évig terjedő kényszermunka jár a homoszexuális kapcsolatot létesítő férfiaknak).
Azok számára, akik az orlandói mészárlás iszlamista indítékának elhallgatásában utaz­nak, így Obama elnöknek rossz hír, hogy megdöbbentő összefüggés van a homoszexuális emberekre kiszabott büntetések és az iszlámnak az adott országra gyakorolt befolyása között. Egészen konkrétan az a helyzet, hogy ma állami eszközökkel kizárólag muszlim többségű országokban vagy országrészekben gyilkolják meg a homoszexuálisokat.
Álljon itt azoknak az országoknak a névsora, amelyekben ma halállal büntetik a homoszexuálisokat. Ezekre az országokra és barbár jogrendjükre azok is csak megvetéssel tekinthetnek, akik a nyugati társadalmakban zajló gender- és melegházasság-
vitákban a házasság fogalmának átértelmezése ellen foglalnak állást. Aligha a véletlen műve, hogy a felsorolt országok kivétel nélkül muszlim többségű, jelentős részben a saría alapján álló országok.
Afrikában két ország, Mauritánia és Szudán egész területén fenyegeti halálbüntetés a homoszexuálisokat (mindkét ország gyakorlatilag kizárólag szunnita muszlimok által lakott), továbbá a polgárháború sújtotta Nigéria és Szomália iszlamista fennhatóság alatt álló területein.
Ázsiában pedig az Arab Emírségek, Irak, Irán, Jemen és Szaúd-Arábia hatóságai szankcionálják halálbüntetéssel a homoszexualitást (előbbi kettő síita, utóbbi kettő szunnita többségű ország).

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!