hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megfélemlítve
Bandaháborúra fognák a pedofilbotrányt

2015. 08. 19.
 Több mint 280 gyermeket bántalmazott szexuálisan egy 25 tagból álló bűnbanda Pakisztán egyik keleti tartományában. A többségében 14 éven aluli fiúkkal folytatott visszaélésekről több száz videófelvétel készült, amelyeket az elkövetők arra használtak fel, hogy éveken keresztül sakkban tartsák áldozataikat, és pénzt zsaroljanak ki tőlük. Bár a kormány és a hatóságok határozottan elítélték az ügyet, a közvélemény heves reakciói és szakértői vélemények arra a konstans problémára hívják fel a figyelmet, hogy a pedofília máig tabutémának számít az iszlám köztársaságban.

A 2007 óta zajló gyermekmolesztálásokat az Indiával határos Pandzsáb tartománybeli Kaszúr körzet három falujában követték el 16 és 25 év közötti fiatal férfiak. A bandatagok különösen kegyetlen bánásmódja és zsarolása, valamint a hatóságok tétlensége sokáig megakadályozta, hogy az eset napvilágra kerüljön.

Több áldozat is arról számolt be, hogy az elkövetők folyamatos rettegésben tartották őket. „Egyik nap épp az iskola felé tartottam, amikor elkaptak, és csúnyán összevertek. Aztán bedrogoztak, és amikor felébredtem, megmutatták a rólam készült felvételeket… Azt mondták, hogy élve eltemetnek, ha bárkinek elmondom… Minden egyes nap arra gondoltam, hogy megölöm magam”– mondta el a Reutersnak egy 18 éves fiú, akit 10 éves kora óta rendszeresen zaklattak.

Az egyik nyilvánosságra került videóban látni, amint egy fiú összegörnyedve zokog, majd eltakarja kezével a kamera lencséjét. Egy másik felvételen hallani, ahogyan a bántalmazó ezt mondja az áldozatnak: „Nem hagyom abba, amíg nem mosolyogsz.” De olyan felvételek is előkerültek, amelyeken egy 5 éves kisfiút kényszerítenek orális szexre, egy 10 éves kislányt pedig egy 14 éves fiú molesztál.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!