hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magyarok védik a norvégok pénzét

2014. 09. 11.
„Az érintettek úgy igyekeznek beállítani, hogy az állam­gépezet el akarja tiporni az ártatlan civileket. Kommunikációs szakemberként én is ezt a stratégiát javasolnám nekik, holott az ügy jóval összetettebb” – nyilatkozta a Heteknek Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár a Norvég Alap támogatásait érintő vizsgálatok kapcsán. Az ügy legújabb epizódjaként hűtlen kezelés, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt félszáz rendőr szállta meg az Ökotárs Alapítvány és más civil szervezetek irodáit, magánlakásait, ahol dokumentumokat és számítógépes adatokat foglaltak le.

Egy nyilatkozatában még ön is túlzónak nevezte az Ökotárs Alapítvány és társzervezetei ellen lefolytatott rendőrségi akciót. Ennyire meglepték a történtek?

– Megkeresett a 444.hu újságírója, és megkérdezte, hogy mi  a személyes a véleményem az akcióról. Elmondtam, hangsúlyozom, hogy személyesen túlzásnak vélem. Megjegyzem, sem tegnap, sem azóta nem lettem rendőrszakmai kérdésekben szakértő, még csak katona sem voltam, tehát nem tudom, hogy rendőrszakmailag mi indokolt és mi nem. A személyes véleményem nem változott. Sem a kormánynak, sem pedig a Miniszterelnökségnek nincs véleménye folyamatban lévő nyomozati, rendőrségi eljárásokról.

Ez azért is érdekes, mert korábban Ön jelentette be, hogy rendőrségi nyomozásra is szükség lesz a Norvég Alap támogatásainak elosztása kapcsán. Nem egészen erre gondolt?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!