hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Célegyenesben

2013. 09. 27.
A vasárnapi németországi választások befutója az elemzők szerint egyértelműen a konzervatív CDU–CSU pártszövetség lesz. Az RTL és a Stern is közzétette a szeptember 10. és 16. között készült felmérései eredményét, amelyek alapján stabilan 40 százalékon áll a szövetség. Őket 25 százalékkal követi az SPD, majd jóval lemaradva a Baloldali Párt, a Zöldek, az FDP és a Kalózpárt.

A Zöldek számára nem jött legjobbkor, hogy előkerült egy több mint harminc­éves választási szórólap, amelyen első számú jelöltjük, Jürgen Trittin (képünkön lent) a pedofília dekriminalizálását követeli, valamint a felnőttek és gyerekek közötti erőszak­mentes szexuális kapcsolat büntetlenségét. A párt támogatottsága az utóbbi hetekben – ennek is köszönhetően – hat százalékkal csökkent. A lejárató kampány közben éppen kívánt koalíciós partnerüktől, az SPD-től kaptak támogatást.

 Sigmar Gabriel pártelnök keményen figyelmeztette a jelenleg kormányzó „sárga-feketéket”, hogy az ügyet ne használják fel választási sikerük érdekében. Az unió és az FDP ugyanis nyilvánvalóan nem tudott ennek ellenállni. „Ez tisztességtelen mindazokkal szemben, akik gyermekmolesztálás áldozataivá váltak és szenvednek”, nyilatkozta Gabriel a dpa hírügynökségnek. Ezenfelül azt is kiemelte, hogy nagyon tiszteli azt, ahogyan a Zöldek szembenéznek saját múltjukkal, „semmit sem szépítenek, minden az asztalra kerül”.

A Zöldek mellett állt ki Johannes-Wilhelm Rörig, a Szövetségi Kormány szexuális gyermekbántalmazással foglalkozó megbízottja is, aki úgy véli, hogy az alapításuk körüli események független feldolgozása a leghelyesebb döntés volt. „A fájdalmas eredményeket is napvilágra hozzák, ez pontosan a helyes út”, nyilatkozta a Tagesspiegelnek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!