hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Leszámolás az Alpokban

2012. 09. 20.
Továbbra is hírzárlat van a múlt szerdai franciaországi tragikus családi mészárlás körül. A francia Alpokban meggyilkolt, Angliában élő iraki család halálának körülményei ügyében a francia és brit hatóságok közösen nyomoznak.

A ballisztikai vizsgálatok alapján annyi már bizonyos, hogy a lövések 7.65-ös automata fegyverből származtak, és az autóban talált töltények száma arra utal, hogy közelről lőtték ki őket, de az autón kívülről, illetve valószínűleg két fegyvert használtak. Minden áldozat két-két golyót kapott a fejébe, így bizonyosan bérgyilkosok voltak a tettesek.

A szerencsétlenségére rosszkor rossz helyen tartózkodó francia kerékpáros testében, aki szemtanúja lehetett a leszámolásnak, összesen hét golyót találtak. Egy másik, kevéssel a gyilkosságok után a helyszínre érkező kerékpáros egy valószínűleg zöld terepjárót és egy motorkerékpárt látott elhajtani. A rendőrség abban reménykedik, hogy térfigyelő kamerák segítségével azonosíthatók lesznek a tettesek. Vizsgálják továbbá, hogy milyen esetleges érdekellentétek kereszttüzében állt az iraki származású Hilli a Közel-Keleten, illetve, hogy esetlegesen állami felkérésre történt-e a gyilkosság.

Mint ismeretes, az ötvenéves Saad al-Hillit, feleségét, a negyvenhét éves Ikbalt és annak hetvennégy éves édesanyját szeptember 6-án végezték ki a franciaországi Alpok festői üdülőtelepe, Lac d’Annecy közelében. A család két leánygyermeke túlélte a tragédiát. A hétéves Zainabot vállon lőtték és brutálisan összeverték, így koponyasérülése miatt mesterséges altatásban tartották vasárnapig.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!