hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kitiltanák Todd Bentleyt a szigetországból
Brutális gyógymód

2012. 09. 14.
Több brit egyházi vezető és politikus aggodalommal telve fogadta a hírt, hogy a brutális gyógyítási technikáiról híres prédikátor, Todd Bentley Nagy-Britannia felé venné útját. Az ügy eljutott egészen a parlamentig, ahol többen felszólaltak az ellent­mondásos személyiség szigetországból való kitiltását sürgetve.

Malcolm Wicks munkáspárti képviselő a belügyminiszter közbelépését sürgette az ügyben. A London Észak-Croydon negyedét képviselő Wicks azt szeretné elérni, hogy Bentleyt kitiltsák Nagy-Britanniá­ból, mielőtt megkezdhetné augusztus végére tervezett körútját. Szavai szerint Bentley látogatása „csakis kárt okozhat, és minden ellene szóló intézkedés üdvözlendő lenne”.
A kanadai születésű, Amerikában tevékenykedő Bentley a 400 férőhelyes Croydon Konferenciaközpontban kezdené angliai turnéját, majd Liverpool és több más angliai város szerepel a programban – ami a jelek szerint egyelőre korántsem tűnik biztosnak.
Az egykor kábítószerfüggő Todd Bentley, akit tizenöt éves korában egy hétéves kisfiú molesztálásáért ítéltek el, széles körben ismert brutális módszereiről. Egy alkalommal úgy próbált meggyógyítani egy vastagbélrákban szenvedő alanyt, hogy a térdével gyomorszájon rúgta. Ezek után a férfi fájdalmak közepette rogyott a földre. Egy másik alkalommal úgy szájbavágott valakit, hogy a szerencsétlen gyógyulni vágyónak kirepült az egyik foga. Bentley azt állítja magáról, hogy ő Isten „hangszere”, aki így gyógyítja rajta keresztül a betegeket.
Egy Youtube-felvételen elmeséli állítólagos istenélményét: „Amikor feltettem Istennek a kérdést, hogy miért nem gyógyult meg egy nő az összejövetelen, Isten azt felelte: azért, mert nem rúgtad arcon.” Bentley ezek után cselekedett, és motoroscsizmájával jól orrba rúgta az idős hölgyet.
Todd Bentley YouTube-on található videóinak megtekintése olyan felháborodást keltett egyes brit politikusok és keresztény vezetők körében, hogy hallani sem akarnak a prédikátor érkezéséről. Dr. Michael Nazir-Ali, Rochester korábbi püspöke szerint a belügyminiszternek vizsgálatot kellene indítania annak megállapítására, hogy jelent-e Bentley bármiféle fenyegetést a közbiztonság számára – ez esetben pedig biztosítania kéne a rendőri jelenlétet is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!