hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Halálos premier
Az ügyészség a halálbüntetést fogja javasolni

2012. 07. 26.
Hétfőn kezdődött meg annak a 24 éves férfinak a tárgyalása, aki egy tucatnyi embert gyilkolt meg múlt hét pénteken Denver elővárosában, a Batman-trilógia harmadik részének premierjén.

Vöröses narancssárgára festett hajjal és zavaros tekintettel ült a vádlottak padján James Eagan Holmes, akit 12 ember, köztük egy hat­éves kislány meggyilkolásával és további 58 személy megsebesítésével vádolnak. A fiatalember unott arccal és egy szó nélkül ülte végig a tárgyalást, mialatt a nekiszegezett kérdésekre a védőügyvéd válaszolt. Carol Chambers kerületi ügy­ész kijelentette: hivatala a halálbüntetést fogja javasolni Holmes ügyében.

Holmes az utóbbi két hónapban Denver környéki üzletekből szerezte be a gyilkossághoz használt fegyvereket, és az internetről vásárolt hozzájuk több mint hatezer lőszert. A lakásán tíz gallon robbanékony gázt találtak, melyet botlózsinegekkel aktivált volna az oda óvatlanul belépő személy.

A rendőrség, miután sikerült hatástalanítani a házban található csapdákat, több olyan tárgyat talált, melyek a mészárlás előre kitervelt voltára utalnak. Ezek között van egy Batman-plakát, egy szintén ehhez a filmhez köthető maszk, valamint egy számítógép, amiről a várakozás szerint további információkat nyerhetnek a gyilkos indítékaival kapcsolatban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!